Nieuwe Dimension Data-dienst helpt organisaties bij proactief identificeren van, en omgaan met bevei

Recente voorvallen laten zien dat het op consistente wijze identificeren en toepassen van beveiligingsmaatregelen binnen organisaties noodzakelijk is
ICT-dienstverlener Dimension Data lanceert een nieuwe beveiligingsdienst: Technology Lifecycle Management Assessment for Security. Met deze dienst helpt Dimension Data bedrijven bij het vaststellen van welke apparatuur in hun bedrijfsnetwerk direct aandacht vereist. Daarbij zijn netwerklocatie, functionaliteit en ernst van de kwetsbaarheid leidend.
Dimension Data
Volgens het 2012 Network Barometer Report van Dimension Data had twee derde van de geanalyseerde netwerkapparatuur ten minste één beveiligingskwetsbaarheid. Van alle ontdekte kwetsbaarheden is een top 10 samengesteld. Vier kwetsbaarheden in deze top 10 waren nieuw. Drie van deze vier werden aangemerkt als ernstig.
“Deze cijfers moeten appelleren aan iedereen die werkzaam is in IT-beveiliging, om in de organisatie consistent beveiligingsmechanismen te implementeren. Anders lopen zij het risico van inbreuken op de beveiliging, die de bedrijfsvoering en de reputatie ernstig kunnen schaden als dat naar buiten komt”, zegt Matt Gyde, Group General Manager Security Solutions bij Dimension Data.
“In sommige landen kunnen managers zelfs persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor beveiligingsinbreuken. Er gaat tegenwoordig geen week meer voorbij zonder krantenkoppen over cybercriminaliteit, datadiefstal of datalekken. Datalekken en non-compliance staan nu samen met het instorten van markten op de risicoprioriteitenlijst van raden van bestuur”, zegt Gyde.
Gyde noemt als voorbeeld het Sony PlayStation Network-incident dat is omschreven als de grootste ‘data breach of all time’. Meer dan 77 miljoen PlayStation Network-accounts waren toen gehackt. “Nog verontrustender was, dat van de 77 miljoen gebruikers er twaalf miljoen gebruik maakten van niet-versleutelde creditcardnummers. En dan hebben we het nog niet over de miljoenen aan gederfde inkomsten doordat de site maanden uit de lucht was. Terwijl de hacker – Cody Kretsinger – eerder deze maand tot een maand gevangenisstraf, huisarrest en duizend uur taakstraf is veroordeeld, is de schade aan het merk Sony immens. Er blijft flinke kritiek op de beveiliging van het bedrijf.”
Hoewel elke organisatie probeert de hoogst mogelijke security compliancy te realiseren en adaptive firewall policies inzet om interne en externe bedreigingen te stoppen, blijft dit moeilijk voor klanten vanwege de verscheidenheid van bedreigingen en de toegenomen druk rond compliance.
Gyde: “Met deze nieuwe assessmentdienst helpen we organisaties bij het proactief plannen, ontwerpen en bouwen van beveiligingsarchitecturen die zijn gebaseerd op snel wijzigende bedrijfsbehoeften en de risico’s die daarbij horen. Dit zorgt op zijn beurt voor lagere operationele kosten, betere budgetplanning en beter voorspelbare operationele uitgaven.”
Organisaties die de volgende stellingen met ja beantwoorden, zijn kwetsbaar voor een groeiend aantal bedreigingen.
• Uw organisatie heeft weinig inzicht in de beveiligingsconfiguratie van netwerkapparatuur.
• Uw organisatie is bezorgd over de kwaliteit van de firewallinfrastructuur.
• Uw organisatie is geografisch sterk verspreid.
• Uw organisatie heeft onlangs te maken gehad met een inbreuk op de beveiliging of met dataverlies.
Meer informatie is te vinden op: http://www.dimensiondata.com/nl.