'De beveiliging van internetverkeer is voor ieder bedrijf een zwak punt'

Bedrijven kunnen er niet vanuit gaan dat hun data veilig is. Bedrijven moeten er dan ook altijd rekening mee houden dat wordt meegekeken zodra zij via internet onderling data uitwisselen. De beveiliging van internetverkeer is dan ook voor ieder bedrijf een zwak punt. Dit zegt Dick Berlijn, voormalig commandant der strijdkrachten en inmiddels bestuursadviseur bij Deloitte, tegen het Financieele Dagblad.
'De beveiliging van internetverkeer is voor ieder bedrijf een zwak punt'
De voormalig commandant der strijdkrachten verwijst hierbij naar de ontmaskering van PRISM, een spionageprogramma dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA in staat stelt burgers te bespioneren. Niet alleen NSA blijkt echter van PRISM gebruik te maken, ook de Nederlandse AIVD zet het programma in om informatie te verzamelen over burgers.
Berlijn stelt dat de beveiliging van het internetverkeer voor ieder bedrijf altijd een kwetsbaar punt zal blijven. Bestuurders zouden deze beveiliging volgens de bestuursadviseur dan ook als een belangrijk aandachtspunt moeten zien.