Hackersgroep claimt e-mailaccounts van Mozilla-managers te hebben gekraakt

De hackersgroep Anon Ghost claimt in te hebben gebroken bij Mozilla. De hackers zouden hierbij de e-mailaccounts van 50 managers hebben gekraakt. Mozilla bevestigt de hack, maar ontkent dat wachtwoorden zijn buitgemaakt.
Anon Ghost
Anon Ghost eist op Twitter verantwoordelijkheid op voor de hack. De groep heeft op Pastebin vijftig mailadressen met daarachter een code van zestien karakters online geplaatst. Mozilla laat in een reactie weten dat het gaat om activatiecodes voor gebruikersaccounts van de blogsoftware van Mozilla.
Veiligheid van systemen niet in het geding
Mozilla bevestigt dat de gepubliceerde e-mailadressen van werknemers en voormalig medewerkers van de Mozilla-community zijn. De activatiecodes zouden echter niet gebruikt kunnen worden om toegang te krijgen tot welk systeem dan ook. In alle gevallen is zowel een gebruikersnaam als wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot de blogsoftware.
Mozilla stelt dan ook geen indicaties te hebben dat wachtwoorden in het geding zijn gekomen. Wel laat het open source-project weten de zaak nader te onderzoeken.