VASCO maakt online banken en transacties veilig met DIGIPASS 280

Leverancier van authenticatieoplossingen VASCO Data Security International lanceert DIGIPASS 280. De authentificatieoplossing maakt gebruik van elektronische handtekeningen en dynamische wachtwoorden om transacties te beveiligen.
DIGIPASS 280 is een authenticatieoplossing die transactiebeveiliging biedt. Banken en andere organisaties kunnen met deze oplossing internetfraude tegen gaan met door gebruik te maken van elektronische handtekeningen. Deze handtekeningen worden berekend worden met DIGIPASS—algoritmen en vormen volgens VASCO de beste bescherming tegen man-in-the-middle aanvallen en soortgelijke fraudescenario’s. Daarnaast vervangt de oplossing de traditionele zwakke statische paswoorden met dynamische wachtwoorden.
DIGIPASS 280 van Vasco Data Security International
Elektronische EMV-chip of magnetische codeerstrook
De authentificatieoplossing kan worden uitgerust met een elektronische EMV-chip of magnetische codeerstrook waardoor de authenticator getransformeerd kan worden in een reguliere debiet-, krediet-, of bankkaart. Banken stimuleren met deze oplossing stimuleren dus niet alleen het vertrouwen en de loyaliteit van hun consumenten, maar kunnen gelijktijdig hun imago versterken.
DIGIPASS 280 biedt ondersteuning voor maximaal vier verschillende geïntegreerde toepassingen: twee One-Time-Password (OTP)-applicaties en twee applicaties voor elektronische handtekeningen. De OTP-toepassingen genereren sterke dynamische wachtwoorden met een beperkte geldigheid. Met een simpele druk op de knop genereert DIGIPASS 280 een OTP zodra een gebruiker op afstand wil inloggen op een toepassing, website of netwerk.
LCD-scherm
De oplossing is uitgerust met een hoog-contrast LCD-scherm, een aan/uit-knop en een 12 cijferig toetsenbord om een intuïtieve gebruikerservaring te bieden. Het toestelletje kan volledig gecustomized worden om de identiteit en branding van een bedrijf weer te geven.