Mobotix vermindert aantal loze alarmmeldingen met MxActivitySensor

Mobotix introduceert MxActivitySensor, een nieuwe technologie voor bewegingsherkenning. De software registreert doelgerichte bewegingen van personen en objecten, terwijl niet-relevante veranderingen in het observatiegebied worden genegeerd. Het aantal loze alarmmeldingen neemt hierdoor sterk af.
Mobotix
De onlangs geïntroduceerde S15-, D15- en V15-cameramodellen van Mobotix zijn al met de MxActivitySensor uitgerust. Voor de modellen Q24M, M24M, D24M, T24M, D14D, S14 en V14 (alleen Secure cameramodellen) is de MxActivitySensor beschikbaar indien versie versie 4.1.6 of hoger van de camerasoftware is geïnstalleerd. Het is mogelijk gratis te updaten via de website van Mobotix.
Loze alarmmeldingen
"Het grootste probleem bij bestaande software voor bewegingsherkenning is het grote aantal loze alarmmeldingen. De MxActivitySensor brengt dit met minimale configuratievereisten met wel 90 procent terug. Als gevolg hiervan is er uiteraard ook aanzienlijk minder tijd nodig om de geleverde beelden te beoordelen. Het zoeken naar relevante gebeurtenissen leek bij de huidige systemen wel op het zoeken naar een naald in een hooiberg. Elke beweging activeerde namelijk onmiddellijk een alarm. Met de MxActivitySensor kunnen gebruikers zich volledig concentreren op relevante gebeurtenissen en die zowel sneller als efficiënter vinden", zegt Mobotix-oprichter Dr. Ralf Hinkel.
De MxActivitySensor is in de camera geïntegreerd, waardoor de beeldanalyse die het onderscheid tussen relevante en niet-relevante veranderingen mogelijk maakt direct op de camera wordt uitgevoerd. Mobotix stelt dat gebruikers met name bij systemen waarop veel camera's zijn aangesloten op de benodigde bandbreedte kunnen besparen.