Verdachte van DDoS-aanvallen op Spamhaus komt woensdag vrij

De verdachte van de grootschalige DDoS-aanvallen op de spambestrijder Spamhaus, Sven Olaf K, komt aanstaande woensdag op vrije voeten. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan NUtech. De man blijft verdachte in de zaak.
De verdachte van de DDoS-aanvallen op Spamhaus komt aanstaande woensdag vrij
K. is in april door de Spaanse politie aangehouden en zit sinds mei in een Nederlandse cel. De woordvoerder van het OM stelt dat een verzoek is ingediend om de voorlopige hechtenis te schorsen en dat het OM hier geen bezwaar tegen heeft.
'K. is onschuldig'
Samir Allioui, de woordvoerder van de verdachte, stelt dat K. onschuldig is en dat hij enkel de woordvoerder zou zijn geweest van een groep activiste. Deze activiste zouden de praktijken van de 'brievenbusfirme Spamhaus' hebben willen aanpakken.
Ook uit Allioui kritiek op justitie. De woordvoerder stelt dat tijdens het verhoor het beveiligingsbedrijf Fox-IT is ingeschakeld en noemt deze werkwijze vreemd.