VeliQ en KPN introduceren een gratis MDM-oplossing voor KPN-klanten

VeliQ introduceert samen met KPN een 'freemium' Mobile Device Management (MDM) oplossing voor alle zakelijke klanten. Mobile Device Manager Start bevat MDM-functies voor beheer en beveiliging van elke smartphone met een KPN data-abonnement. De functies zijn gratis te gebruiken. Mobile Device Manager Start bevat tevens een Enterprise Content Store.
VeliQKPN
Daarnaast stelt het bedrijf ook een betaalde versie beschikbaar onder de naam Mobile Device Manager Pro. Deze betaalde variant bevat zowel de functies van Mobile Device Manager Start als alle MDM-functies van VeliQ, inclusief de mogelijkheid om apps naar de toestellen te distribueren. Beide KPN-oplossingen zijn gebaseerd op het mobility Platform-as-a-Service (mPaaS) van VeliQ.
Strategische mobility samenwerking
Het zakelijk gebruik van smartphones en tablets groeit snel, onder andere door de BYOD-trend. KPN stelt dat veel klanten hierdoor geconfronteerd worden met uitdagingen op het gebied van beheer en beveiliging, die zij flexibel schaalbaar en eenvoudig willen oplossen. KPN wil klanten daarom relevante mobility diensten aanbieden.