Yahoo blokkeert Universiteit Maastricht na phishingaanval

De Universiteit Maastricht (UM) is enige tijd door Yahoo geblokkeerd nadat medewerkers slachtoffer zijn geworden van een phishingaanval. De e-mailaccounts van de werknemers zijn hierbij gehackt, waarna grote hoeveelheden spam zijn verzonden.
Universiteit Maastricht
Dagblad de Limburger meldt dat 26 medewerkers van de UM hun gebruikersnaam en wachtwoord na een phishingaanval hadden vrijgegeven aan de cybercriminelen. Yahoo ondernam hierop actie en besloot de UM een dag lang op de zwarte lijst te plaatsen en heirdoor te blokkeren. Een woordvoerster van de UM laat weten dat de universiteit verder geen nadelige gevolgen heeft ondervonden van de hack.
De woordvoerster stelt dat de hackers door de veiligheidsfilters van het computersysteem hebben weten heen te breken en hierdoor medewerkers een phishingmail konden sturen. Deze e-mail bevatte een link naar een malafide website waar slachtoffers werden verzocht hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. De site leek sprekend op de authentieke website van de UM.