Google geeft IT-beheerders meer tools voor BYOD

Google geeft IT-beheerders meer tools om in te spelen op de BYOD-trend. De Google App Admin Console heeft een flinke upgrade gekregen, waardoor beheerders het gebruik van iOS- of Android-tablets en -smartphones op het zakelijke netwerk en het gebruik van Google Apps beter kunnen beheren.
Google geeft IT-beheerders meer tools voor BYOD
De nieuwe tools die zijn toegevoegd aan de Google App Admin Console bieden beheerders onder andere de mogelijkheid op afstand alle Google App-accountgegevens te verwijderen, zonder het volledige apparaat van de gebruiker te verliezen. Google noemt dit een 'selectief wissen'. Beheerders die besluiten een apparaat wel volledig te wissen hebben nu ook de mogelijkheid gelijktijdig de SD-kaart van het apparaat legen.
Device Policy-app
Daarnaast introduceert Google de Device Policy-app, een tool waarmee beheerders het werken volgens het beveiligingsbeleid van het bedrijf kunnen afdwingen op alle apparaten die verbinding maken met het zakelijke netwerk. De app stelt gebruikers verplicht altijd de laatste versie van de Device Policy-app te installeren. Zodra een wijziging wordt aangebracht in het beleid kan dit dus simpelweg worden doorgevoerd in de app, waarna alle mobiele gebruikers verplicht zijn de geüpdatet app te installeren.
Aan de Google App Admin Console is tot slot een feature toegevoegd waardoor IT-beheerders het WiFi-wachtwoord niet langer handmatig hoeven te verstrekken. Beheerders geven het wachtwoord eenmalig op in de console, waarna het wachtwoord automatisch wordt verspreid naar alle beheerde apparaten.