SurfRight scant webbrowsers op malware die virusscanners niet herkennen

SurfRight lanceert een gratis online tool waarmee Windows-gebruikers hun webbrowser continu kunnen laten controleren op malwarebesmettingen. Het Nederlandse beveiligingsbedrijf biedt met Hitman Pro.Alert 2 gebruikers de mogelijkheid zich te wapenen tegen gloednieuwe malware-varianten, die nog niet zijn opgemerkt door virusscanners.
Hitman Pro.Alert 2
Hitman Pro.Alert 2 is niet bedoeld om de concurrentie aan te gaan met bestaande virusscanners, maar is juist een aanvulling hierop. SurfRight stelt dat de tool webbrowser een vaccinatie geeft, waardoor malware denkt in een sandbox-omgeving te opereren. Aangezien de malware het systeem in een dergelijke omgeving niet kan besmetten schakelt veel malware volgens het beveiligingsbedrijf zich in dit geval automatisch uit.
Hitman Pro.Alert 2 gaat aan de slag zodra een gebruiker een nieuwe browsersessie opent. De tool scant in dit geval de webbrowser op malware en waarschuwt de gebruiker bij eventuele besmettingen. De tool is geschikt voor de webbrowsers Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera en Maxthon en is geschikt voor Windows-systemen vanaf Windows XP. Hitman Pro.Alert 2 biedt ondersteuning voor zowel 32bit- als 64bit-systemen.