ASN Bank doelwit van phishingaanval

Klanten van de ASN Bank zijn doelwit van een phishingaanval. De bank waarschuwt klanten via zijn website voor vervalse e-mails waarin slachtoffers wordt gevraagd in te loggen op hun account bij ASN Online Bankieren. De bank adviseert klanten die de de e-mail hebben ontvangen deze direct te verwijderen.
De ASN Bank is doelwit van een phishingaanval
De e-mail heeft de onderwerpregel 'Belangrijke mededeling' en is verzonden vanaf het mailadres 'no-reply@asnbank.nl'. Het bericht stelt dat de ASN Bank vanaf heden een verplichte beveiligingsupdate uitvoert voor alle 'pcbanking gebruikers'. Klanten zouden de update moeten activeren door op een link in de e-mail te klikken en in te loggen op hun account.
ASN Bank benadrukt klanten nooit te zullen vragen om hun toegangsnaam of wachtwoord. Ook laat de bank weten dat de links die in de e-mail zijn opgenomen niets te maken hebben met de ASN Bank. De organisatie heeft bij de politie aangifte gedaan van de phishingpoging.