G Data ontvangt VB100-award voor AntiVirus Business 12

G Data maakt bekend dat zijn antivirusoplossing AntiVirus Business 12 de VB100-award van Virus Bulletin heeft ontvangen. AntiVirus Business 12 wist tijdens een test 100 procent van de geteste malware te detecteren. Daarnaast gaf het pakket in geen enkel geval een valse alarmmelding.
G Data
De test is uitgevoerd met in totaal 820.000 malafide bestanden. In de test is extra aandacht besteed aan beveiliging tegen cyberspionage, wat na de onthulling van het Amerikaanse spionageprogramma PRISM en Britse programma Tempora een veel besproken onderwerp is.
“Oplossingen voor IT-security moeten effectieve bescherming bieden tegen alle risico’s. Er moet geen onderscheid zijn bij de detectie van malware afkomstig van cybercriminelen en malware afkomstig van spionage-organisaties. G Data heeft in 2011 al een verdrag van de Duitse IT-security brancheorganisatie TeleTrust ondertekend waarin wij hebben verklaard dat wij een dergelijk onderscheid nooit zullen maken. Bovendien verbiedt de strenge wetgeving in Duitsland ons om onnodige klantgegevens te verzamelen en te bewaren, waardoor onze klanten ook aan die zijde minder risico lopen dan met leveranciers uit sommige andere landen“, zegt Frank Heisler, directeur van G Data Software AG.