G Data lanceert hotfix voor ernstige Android-kwetsbaarheid

Een onlangs ontdekt beveiligingslek in Android maakt maar liefst 99 procent van de smartphones en tablets kwetsbaar. Google heeft inmiddels een update uitgebracht. Gebruikers moeten echter wachten tot de fabrikant van hun smartphone of tablets de update beschikbaar stelt voor hun apparaat, waardoor zij kwetsbaar blijven. G Data komt met een tussenoplossing in de vorm van een hotfix.
Android
Het gaat om een ernstig lek in het Android-besturingssysteem. Hackers kunnen met behulp van de kwetsbaarheid malware op software te plaatsen door apps die al op smartphones en tablets geïnstalleerd zijn aan te passen. Gebruikers hoeven zelf dus geen software te installeren om besmet te worden met malafide software. Niet iedere fabrikant heeft de update van Google echter al aan zijn klanten beschikbaar gesteld, waardoor gebruikers geen maatregelen konden nemen.
G Data introduceert daarom een hotfix die het beveiligingslek op ieder Android-apparaat zou kunnen dichten. De oplossing kan 30 dagen gratis worden gebruikt. Fabrikanten hebben dus een maand de tijd de oplossing van Google beschikbaar te stellen aan hun klanten. De hotfix is beschikbaar via de website van G Data (download begint direct!)