Google gaat bestanden op Google Drive versleuteld opslaan

Google wil bestanden die worden opgeslagen op de clouddienst Google Drive automatisch gaan versleuten. Dit moet het voor onbevoegden aanzienlijk moeilijker maken bestanden van gebruikers te kunnen openen
Google Drive
CNET meldt dat Google al aan het experimenteren is met het versleutelen van de bestanden van gebruikers. Twee anonieme bronnen weten te melden dat een deel van de bestanden van gebruikers op dit moment al is versleuteld. Op termijn moet dit dus met alle bestanden gebeuren.
Server-side encryptie
Het gaat om een server-side encryptie, waarbij bestanden die gebruikers uploaden naar de servers automatisch worden versleuteld. Hiermee legt Google een extra beveiligingslaag aan in Google Drive en wil het bedrijf voorkomen dat cybercriminelen, overheden en andere nieuwsgierige personen toegang kunnen krijgen tot de bestanden.
Op dit moment is wel de verbinding waarover bestanden worden verzonden versleuteld, maar worden de bestanden onversleuteld op de servers van Google Drive opgeslagen. Wel hebben gebruikers natuurlijk de mogelijkheid de bestanden zelf te versleutelen voor zij deze naar Google Drive uploaden.