Kaseya neemt Rover Apps over

Kaseya, leverancier van een compleet IT-systeembeheeroplossing via SaaS (Security-as-a-Service) of lokale installatie, neemt Rover Apps over. Dit bedrijf levert innovatieve cloud-oplossingen. Deze oplossingen stellen medewerkers van bedrijven in staat om veilig bedrijfsinformatie te gebruiken met hun eigen (mobiele) toestel zonder dat de werkgever de complete controle van het apparaat overneemt. Over de voorwaarden van de overname doen de partijen geen nadere mededelingen.
Kaseya
De overname maakt het voor Kaseya mogelijk om hoogwaardige beveiliging te bieden aan BYOD-gebruikers door het veilig isoleren van bedrijfsdata en -apps. MSP’s (Managed Server Providers) en grote organisaties beveiligen hiermee bedrijfsinformatie op mobiele toestellen zonder dat dit invloed heeft op de persoonlijke data van de gebruiker. De oplossing van Rover Apps maakt veilige toegang tot bedrijfsapplicaties, zakelijke e-mail en documentbewerking op mobiele toestellen mogelijk zonder het risico van een datalek. Ook kan bedrijfs- en privédata op een mobiel toestel strikt worden gescheiden en is zowel centraal beheer als centrale controle van gebruikers, policy’s en datatoegang mogelijk. Ook stelt de oplossing gebruikers in staat een centrale controle van bedrijfsdata uit te voeren en de mogelijkheid deze geheel te wissen van een mobiel toestel, zonder dat de privédata van de gebruikers wordt aangetast.
Beveiliging van het bedrijfsnetwerk
De oplossing biedt complete beveiliging van het bedrijfsnetwerk van persoonlijke applicaties gedownload door de gebruiker, omdat alleen binnen de beveiligde geïsoleerde omgeving met het bedrijfsnetwerk gecommuniceerd kan worden. De installatie van de oplossing is binnen een dag mogelijk. Dit zorgt ervoor dat bedrijven direct aan de slag kunnen – en daarvan de voordelen ondervinden.
“Onze overname van Rover Apps zorgt ervoor dat we een allesomvattende en unieke oplossing bieden voor het beveiligen van BYOD-toegang en het beheer ervan. Zo komen we tegemoet aan de eisen van onze MSP- en grote klanten”, zegt Yogesh Gupta, CEO van Kaseya. “Bedrijven zijn terecht bezorgd over de beveiliging van hun data en netwerk wanneer gebruikers bedrijfsapplicaties gebruiken met hun eigen mobiele toestel. En gebruikers willen niet dat de IT-afdeling de mogelijkheid heeft om privé-informatie op de toestellen te beheren of wissen. Deze vorm van isolatie stelt beide partijen tevreden.”
BYOD-gebruikers bedienen
“We zijn erg verheugd om deel uit te mogen maken van Kaseya en zo ook Kaseya’s klanten te laten profiteren van het eenvoudig in te zetten Rover-platform. Deze samenwerking stelt ons in staat een grote groep BYOD-gebruikers te bedienen in de verschillende markten waarin het bedrijf actief is. Zo heeft Kaseya de beschikking over eenvoudige en veilige middelen om bedrijfsdata te beheren op populaire mobiele platformen”, zegt Jonathan Foulkes, CEO van Rover Apps.
“Kaseya profileert zich als een succesvol leverancier van systeem- en beheeroplossingen met meer dan 10.000 klanten wereldwijd”, zegt Dennis Drogseth, vicepresident van Enterprise Management Associates. “De overname van Rover Apps is een innovatieve toevoeging aan het portfolio van Kaseya als het gaat om klantgericht mobiel toestel-beheer en IT-servicemanagement. Samen met de overname van Zyrion van vorige week laat deze overname zien dat Kaseya op weg is een bredere, veelzijdige leverancier te worden van diensten en mobiel beheer met oog voor klantgerichte cloud- en hybride technologie.”
Beschikbaar in twee versies
De Rover Apps-oplossing is beschikbaar in twee versies op een mobiel toestel. Secure Web Browser biedt veilige toegang tot intranets en web-apps. Secure Mobile Suite is een uitbreiding van de Secure Web Browser met als toevoeging veilige e-mail, documenttoegang en –aanpassing. Beide versies vereisen Rover Gateway die op een server wordt geïnstalleerd, en daarmee gebruikers- en beveiligings-policy’s beheert. Communicatie tussen de Rover Gateway en Secure Container Suite gebeurt binnen een versleutelde privéverbinding die VPN’s optioneel maakt en geen veranderingen in de Firewall-instellingen vereist.