Wit-Rusland grootste stijger op lijst spam-verstuurders

Wit-Rusland is hard gestegen op de lijst van landen die de meeste spam versturen. Het land was vorig kwartaal nog verantwoordelijk voor 4,2 procent van de verstuurde spam. Het afgelopen kwartaal is dit percentage gestegen tot 11,7.
Sophos
Dit blijkt uit de ‘Dirty Dozen’, de lijst van spam-versturende landen die IT-beveiligingsbedrijf Sophos ieder kwartaal presenteert. Nederland is verantwoordelijk voor 0,5 procent van het aantal verstuurde spammails en staat daarmee op plaats 35. Dit is één plaats lager ten opzichte van het vorige kwartaal, toen Nederland nog op positie 34 stond.
De VS blijven onveranderd de lijst aanvoeren. De top-12 spam-versturende landen kent drie nieuwkomers: Oekraïne, Kazachstan en Argentinië. Frankrijk, Peru en Zuid-Korea komen niet langer in de top 30 voor.

Wit-Rusland grootste stijger op lijst spam-verstuurders

Wit-Rusland is hard gestegen op de lijst van landen die de meeste spam versturen. Het land was vorig kwartaal nog verantwoordelijk voor 4,2 procent van de verstuurde spam. Het afgelopen kwartaal is dit percentage gestegen tot 11,7.
Sophos
Dit blijkt uit de ‘Dirty Dozen’, de lijst van spam-versturende landen die IT-beveiligingsbedrijf Sophos ieder kwartaal presenteert. Nederland is verantwoordelijk voor 0,5 procent van het aantal verstuurde spammails en staat daarmee op plaats 35. Dit is één plaats lager ten opzichte van het vorige kwartaal, toen Nederland nog op positie 34 stond.
De VS blijven onveranderd de lijst aanvoeren. De top-12 spam-versturende landen kent drie nieuwkomers: Oekraïne, Kazachstan en Argentinië. Frankrijk, Peru en Zuid-Korea komen niet langer in de top 30 voor.