Apple doelwit van cyberaanval

Apple is doelwit geweest van een cyberaanval. Het bedrijf maakt bekend dat cybercriminelen hebben geprobeerd in te breken in de database met persoonsgegevens van Apple's Developer-website. Apple stelt niet te kunnen uitsluiten dat de namen, e-mailadressen en postadressen van een aantal ontwikkelaars zijn gestolen.
Apple is doelwit geweest van een cyberaanval
De Developer-website van Apple is al sinds donderdag onbereikbaar. De fabrikant van onder andere Mac's, iPhones en iPad's gaf hier tot nu toe echter geen verklaring voor. Apple schrijft nu in een verklaring op zijn website dat het bedrijf de website offline heeft gehaald nadat de cyberaanval is ontdekt.
Grote update
Apple meldt het systeem achter de website volledig te upgraden om een dergelijke aanval in de toekomst te voorkomen. Hierbij wordt de volledige database opnieuw opgebouwd en krijgt de serversoftware van Apple een update. Apple verwacht de Developer-website op korte termijn weer online te kunnen zetten.
Het bedrijf schrijft verder in de verklaring dat gevoelige informatie van ontwikkelaars altijd versleuteld wordt opgeslagen en dus niet toegankelijk is voor cybercriminelen. Tegelijkertijd meldt Apple dus niet te kunnen uitsluiten dat sommige informatie desondanks is gestolen.