Nieuw Trojaans paard te koop op Russiche forum

Een nieuw Trojaans paard waarmee cybercriminelen bankgegevens kunnen stelen wordt op internet te koop aangeboden. De banking Trojan draagt de nam KINS en wordt aangeboden op een Russisch forum op cybercriminelen.
De advertentie voor de KINS Trojan
RSA stelt in een blogpost dat KINS de opvolger is van de bekende Zeus, SpyEye en Citadel Trojans. KINS zou net zo effectief en snel te werk gaan als zijn voorlopers en daarom de potentie hebben veel slachtoffers te maken. RSA verwacht dan ook dat KINS op de korte termijn door cybercriminelen zal worden ingezet.
Te koop voor 5.000 euro
De Trojan wordt aangeboden op een gesloten forum dat is gericht op Russische cybercriminelen. De Trojan is te koop voor 5.000 dollar. Cybercriminelen kunnen daarnaast extra plugiins aanschaffen om de functionaliteiten van de Trojan uit te breiden. Denk hierbij aan de 'anti-rapport'-plug-in, die het Report-programma waarmee veel banken klanten proberen te beschermen uitschakelt. Deze plug-in is voor 2.000 dollar beschikbaar.
De malware biedt ondersteuning voor Windows 8. De verkoper meldt specifiek dat het gebruik van de Trojan in landen uit de voormalige Sovjet-Unie is geblokkeerd. Gebruikers hebben geen specifieke kennis nodig om de Trojan te kunnen installeren en gebruiken.