Cybercriminelen versturen heroïne naar securityblogger Brian Krebs

De securityblogger Brian Krebs is opnieuw doelwit van cybercriminelen die hem zwart proberen te maken. Onbekenden hebben Krebs heroïne toegezonden in een poging hem te laten arresteren. De securityblogger ontdekte het plan echter op tijd en waarschuwde zelf de politie, waardoor hij problemen wist te voorkomen.
De vermeende heroïne die cybercriminelen naar Brian Krebs hebben gestuurd
Krebs is securityblogger die geen blad voor de mond neemt als het aankomt op cybercriminelen. Deze criminelen nemen dit Krebs niet in dank af en proberen de blogger al jaren zwart te maken. Zo belde iemand vorig jaar het Amerikaanse alarmnummer 911 en stelde dat iemand in het huis van Krebs gegijzeld werd. Krebs kreeg hierop bezoek van een zwaar bewapend SWAT-team dat polshoogte kwam nemen.
Krebs op laten pakken
De nieuwe aanval op Krebs is verzonnen op een Russische forum voor cybercriminelen. Krebs meldt dat de cybercriminelen wilden op de webwinkel voor illegale goederen Silk Road de drugs heroïne aanschaffen en deze naar Krebs toesturen. Door vervolgens de autoriteiten in te lichten over de 'drugsaankoop' van Krebs hoopte de cybercriminelen de securityblogger op te laten pakken.
De criminelen hadden echter niet in de gaten dat ook Krebs toegang had tot dit forum en dus simpelweg kon meelezen met de plannen. De securityblogger schakelde zelf de politie in, dus dus vooraf al op de hoogte was van de plannen van de cybercriminelen. Krebs meldt uiteindelijk inderdaad een tijdschrift met daarin een aantal zakjes met wit poeder te hebben ontvangen. Het poeder is ingeleverd bij de politie voor onderzoek. Het is nog niet duidelijk of het inderdaad om heroïne gaat.