'De manier waarop veel Nederlandse bedrijven een back-up maken volstaat niet'

Een groot deel van de Nederlandse bedrijven maakt op één of andere manier een back-up van zijn data. De manier waarop deze back-up vaak wordt gemaakt volstaat echter niet. Dit blijkt uit cijfers van assessments die IT-bedrijf EMC de afgelopen maanden bij organisaties in de Benelux heeft uitgevoerd.
'De manier waarop veel Nederlandse bedrijven een backup maken volstaat niet'
96 procent van de totale uitgevoerde back-ups blijken succesvol te zijn. 4 procent is dus niet gelukt. In 16 procent van deze gevallen mislukt de back-up door problemen met backupsoftware voor specifieke systemen. Desondanks kan in 80% van de mislukte gevallen uiteindelijk toch een goede back-up gemaakt worden.
Backup maken kost bedrijven veel tijd
Een back-up maken blijkt voor veel bedrijven veel tijd in beslag te nemen. De back-up van gemiddeld 27 procent van de onderzochte bedrijfssystemen blijkt langer dan acht uur in beslag te nemen. 14 procent doet er langer over dan 8 uur, terwijl 8,9 procent van de bedrijven langer dan 12 uur bezig is met het maken van een reservekopie. 4,5 procent blijkt zelfs langer dan 24 uur bezig te zijn. De langste back-up-taak die de onderzoekers tegenkwamen was pas na 36 uur klaar.
De gemiddelde back-up-capaciteit van de organisaties die zijn onderzocht, is 118 terabyte. Zij maken allemaal gebruik van lokale back-up-faciliteiten (zoals disk of tape). Opmerkelijk is dat gemiddeld 39 procent van die gegevens een lage ‘change rate’ heeft, wat betekent dat de gegevens zeer weinig tot nooit meer geopend worden. Toch wordt deze data (onnodig) door de meeste bedrijven telkens meegenomen in de back-up.