Gastlessen SpicyLemon helpen kinderen veiliger internetten

SpicyLemon geeft 25 tablets aan de basisschool De Satelliet in Dordrecht en een schoolreisje naar zowel Hyves als science center Nemo voor de leerlingen van De Twee Wieken in Zwijndrecht. De leerlingen hebben de beloningen gewonnen omdat zij als snelste cybercriminelen te pakken wisten te krijgen.
SpicyLemon
SpicyLemon op verschillende basisscholen gastlessen over veilig internetten gegeven. Het securitybedrijf daagde de kinderen tijdens de lessen uit cybercriminelen op te sporen. De leerlingen van De Satelliet en De Twee Wieken wisten de criminelen als snelst op te sporen.
"Wat kunnen hackers aanrichten en hoe kun je jezelf beschermen tegen cybercriminelen?", vertelt Joni van Leeuwen, coördinator van de gastlessen van SpicyLemon. "We bieden deze lessen gratis aan en hebben inmiddels ruim 2000 leerlingen op basisscholen door heel Nederland getraind. Dat is onze manier om als bedrijf onze maatschappelijke bijdrage te leveren. Een initiatief waar we onlangs ook landelijk voor genomineerd zijn. Door bewustzijn te creëren, kunnen we een veilige omgeving creëren, zodat we digitale middelen kunnen inzetten om kennis en informatie te delen en ons beter kunnen ontwikkelen."