Kaspersky gaat cyberagenten van Interpol opleiden

Beveiligingsexperts van Kaspersky Lab gaat cyberagenten van Interpol opleiding. Twintig reverse-engineering experts van Kaspersky gaan aan de slag op het nieuwe hoofdkantoor van Cyberpol in Singapore. Cyberpol is de cybercrime-afdeling van Interpol.
Interpol
Het is niet duidelijk hoe ver de samenwerking tussen Interpol en Kaspersky Lab precies gaat. Het is zeker dat Kaspersky-experts cyberagenten van Interpol gaat opleiden. Het is echter niet bekend of de beveiligingsexperts van Kaspersky Cyberpol ook daadwerkelijk werkzaamheden gaan uitvoeren om te assisteren bij het opsporen van cybercriminelen.
Modernisering
“Enkele jaren geleden was Interpol een erg ouderwetse organisatie waar zelfs e-mail verboden was. Dat is in de loop van enkele jaren en onder een nieuwe leiding helemaal veranderd. Het is nu een moderne organisatie die de nieuwste technieken gebruikt en bijvoorbeeld op professionele manier gegevens uitwisselt tussen opsporingsinstanties in de verschillende landen”, zegt Kaspersky in een interview met Webwereld.
Alle data die Kaspersky tot nu toe over cybercriminaliteit heeft verzamelt delen met Cyberpol. Dit gebeurt deels proactief en deels op verzoek. Kaspersky zegt maar liefst ruim 200.000 nieuwe malware-samples per dag binnen te krijgen. "Zouden we die ongestructureerd aan Interpol doorgeven stonden we vermoedelijk snel op hun Spam-lijst”, zegt Kaspersky.