Avira lanceert tool om Windows-machines malwarevrij te maken

Avira lanceert Avira Rescue System, een softwaretool waarmee gebruikers hun Windows-machine kunnen laten scannen en herstellen op het moment dat zij al besmet zijn met malware. De software kan op een CD of USB-stick worden geplaatst. De tool kan hierdoor altijd, ook als verbinding met het internet niet meer mogelijk is, worden ingezet om een machine vrij van malware te maken.
Avira
De tool is gratis beschikbaar via de website van Avira en is zowel toegankelijk voor klanten als gebruikers die geen klant zijn bij Avira. Avira Rescue System is voorzien van een gebruiksvriendelijke wizard, waardoor ook gebruikers met weinig technische kennis gebruik kunnen maken van de tool.
Machines die niet langer willen opstarten
De oplossing bestaat uit een tool die Windows-machines die door een malware-infectie niet langer willen opstarten of 'bevroren' zijn kan scannen en repareren. Daarnaast bevat de oplossing een tool die de mogelijkheid biedt data te kopiëren vanaf dergelijke machines, zodat deze niet verloren gaat. Ook is een registry editor beschikbaar waarmee het mogelijk is handmatig het registry van Windows te bewerken. Eventuele fouten die door automatisch hersteltools niet kunnen worden hersteld kunnen hierdoor handmatig worden verwijderd.
Gebruikers die niet in staat zijn hun Windows-machine zelf te repareren kunnen de hulp inroepen van specialisten van Avira. Avira Rescue System biedt de beveiligingsexperts van het bedrijf de mogelijkheid op afstand toegang te krijgen tot een geïnfecteerde machine, zodat zij deze op afstand kunnen herstellen. Hiervoor moet de gebruiker uiteraard eerst toestemming geven.