Kaspersky: 'Ruim 100.000 nieuwe vormen van mobiele malware in Q2 2013'

Mobiele malware is erg populair. Malware gericht op mobiele apparaten blijkt in het tweede kwartaal van 2013 de belangrijkste 'aanvalscategorie' te zijn. Mobiele malware is verantwoordelijk voor de grootste hoeveelheid besmettingen en is daarnaast ook de meeste complexe vorm van malware. In totaal zijn ruim 100.000 nieuwe vormen van mobiele malware gedetecteerd.
Kaspersky: 'Ruim 100.000 nieuwe vormen van mobiele malware in Q2 2013'
Dit meldt Kaspersky Lab in het IT Threat Evolution Report voor het tweede kwartaal van 2013. Dit onderzoeksrapport behandelt de meest prominente incidenten en trends op het gebied van ICT-beveiliging en bevat statistische analyses en metingen van het huidige bedreigingslandschap. Cybercriminelen ontwikkelen niet langer alleen malware die op mobiele platforms is gericht, maar verbeteren ook de functionaliteit en het gedrag van deze malafide software.
Bitcoins
Naast mobiele malware lag hun focus sterk op technieken voor de illegale winning of diefstal van bitcoins. De waarde van deze digitale valuta is in het tweede kwartaal van 2013 hard gestegen, waardoor bitcoins voor cybercriminelen interessanter zijn geworden.
Kaspersky meldt dat zijn producten in totaal 983.051.408 bedreigingen hebben gedetecteerd en geneutraliseerd. 577.159.385 infecties zijn voorkomen op het moment dat gebruikers toegang tot internetbronnen zochten. In totaal zijn 400.604.327 kwaadaardige programma’s door de software van Kaspersky geblokkeerd toen ze toegang zochten tot de computers van gebruikers. 29.695 nieuwe malware-modificaties van mobiele malware zijn aan het detectiesysteem van Kaspersky Lab toegevoegd.