'Nederland verspreidt nog steeds op grote schaal malware'

Nederland komt opnieuw uit de bus als één van de landen die de meeste malware verspreid. 12,1 procent van alle websites en servers die in het tweede kwartaal van 2013 zijn gebruikt om malware te verspreiden staan in Nederland.
De hoeveelheid malware die volgens Kaspersky Lab per land verspreid wordt
Dit meldt Kaspersky Lab in het IT Threat Evolution Report voor het tweede kwartaal van 2013. Nederland verspreidt minder malware dan een kwartaal eerder. 14,4 procent van alle malware werd in het eerste kwartaal van 2013 verspreid vanuit Nederland. Dit percentage is met 2,3 procent gedaald tot 12,1 procent.
Vierde plek in top 10
Nederland staat hiermee op de vierde plek van de top 10 van landen die de meeste malware verspreiden. De Verenigde Staten staat nog altijd met 24,4 procent op de eerste positie, terwijl Rusland met 20,7 procent op de tweede plaats. Duitsland verspreidde in het tweede kwartaal 14,5 procent van alle malware en staat hiermee op de derde plek op de lijst.
Tegelijkertijd blijkt het aantal malware-infecties in Nederland relatief laag te zijn. Slechts 14,55 procent van alle computergebruikers in Nederland zijn besmet met malware. In Vietnam zijn de meeste gebruikers slachtoffer van een malwarebesmetting. Maar liefst 59,88 procent van alle computergebruikers in het land is besmet met malware.