Hacker plaatst bericht op Facebook Wall van Mark Zuckerberg

De Palestijnse hacker Khalil Shreateh is erin geslaagd een bericht op de Wall van Mark Zuckerberg's Facebook-account te plaatsen. In het bericht wijst Shreateh Facebook op een beveiligingslek dat dit mogelijk maakt. De hacker stelt het lek eerder aan Facebook te hebben gemeld, maar dat Facebook het probleem niet heeft aangepakt.
Facebook
De Wall is een prikbord waarop alle content van Facebook-gebruikers verschijnen. Gebruikers kunnen op de wall van een Facebook-vriend een bericht plaatsen. Shreateh heeft echter een beveiligingslek ontdekt waardoor het mogelijk is ook berichten op de Wall van mensen waarmee hij niet bevriend is te zetten.
E-mailwisseling
De hacker heeft een e-mailwisseling met het Facebook-team op zijn blog geplaatst waaruit blijkt dat hij het probleem aan Facebook heeft gemeld. Shreateh heeft hierbij echter niet alle informatie verstrekt waar Facebook om vraagt. Zo heeft de hacker geen rapport opgesteld van het probleem, maar simpelweg de link naar een bericht dat hij op de Wall van Sarah Goodin had geplaatst. Goodin is een vrouw waarmee Zuckerberg op school heeft gezeten.
In de reactie die Shreateh hierop ontving stelt Facebook dat het niet om een bug ging. De hacker meldt op zijn blog dat het Facebook-team het bericht niet kon bekijken, aangezien zij hier niet de juiste rechten voor hadden. Shreateh stelt daarom dat hij geen andere mogelijkheid had dan een bericht op de Wall van Zuckerberg te plaatsen.
Geen beloning
Met zijn werkwijze voldoet Shreateh niet aan de eisen die Facebook in zijn beloningsprogramma voldoet. De hacker krijgt dan ook geen beloning voor het opsporen van het beveiligingslek, dat inmiddels door Facebook is verholpen. Daarnaast heeft Facebook het Facebook-account van Shreateh opgeheven.