Google werkt aan locatiegebaseerde beveiligingstechniek voor Android

Google werkt aan een nieuwe beveiligingsmethode voor Android-apparaten die het beveiligingsniveau baseert op de locatie van het apparaat. Het apparaat is hierdoor op een vreemde locatie beter beveiligd dan op vertrouwde locaties zoals thuis of werk.
Android
Dit blijkt uit een patentaanvraag die Google bij de US Patent & Trademark Office heeft ingediend. Het dynamische beveiligingsniveau moet het gebruik van de Android-apparaten veraangenamen. Gebruikers hoeven als zij zich op een vertrouwde locatie bevinden niet altijd meer ingewikkelde patronen in te voeren om hun smartphone te ontgrendelen.
Onbekende locaties
Tegelijkertijd is het apparaat op onbekende locaties zoals op straat, in een café of in een restaurant juist beter beveiligd dan normaal. Dit zonder dat gebruikers hier handmatig instellingen voor hoeven te wijzigen.
Het is onduidelijk of Google de technologie ook daadwerkelijk in Android wil implementeren. Het gaat om een patentaanvraag, die bedrijven ook regelmatig indienen voor concepten die uiteindelijk nooit in product worden verwerkt.