Nieuwe app slaat alarm zodra Android-apparaat buiten ingesteld gebied komt

Beveiligingsbedrijf avast! introduceert Geo-Fencing voor Android-apparaten. Geo-Fencing slaat alarm zodra de Android-smartphone of -tablet zich buiten een vooraf ingesteld gebied bevind. Dit moet diefstal van de apparaten tegengaan.
avast! Mobile Premium
De nieuwe beveiligingsfeature is onderdeel van avast! Mobile Premium. Het beveiligingspakket voor mobiele apparaten kan allerlei acties ondernemen zodra het apparaten zich buiten het ingestelde gebied bevind. Denk hierbij aan het afspelen van een luid alarm of het volledig vergrendelen van het apparaten. Dit vergrendelen gebeurt sowieso automatisch als de dief driemaal een verkeerd wachtwoord heeft ingevoerd.
Informatie verzamelen
Daarnaast is het mogelijk informatie over de dief te verzamelen. Zo kan avast! Mobile Premium foto's maken via de camera, waardoor de dief op beeld kan worden vastgelegd. Ook is het mogelijk geluid op te nemen als de dief met het apparaat in de weer is. De oplossing kan ook de locatie van een Android-apparaat op een kaart weergeven.
avast! Mobile Premium is beschikbaar voor 1,50 euro per maand of 11 euro per jaar. Het beveiligingspakket is ook in een gratis versie beschikbaar, maar deze kan alleen de locatie van de smartphone weergeven. Beide varianten zijn beschikbaar in Google Play.