ZyXEL introduceert ZyWALL VPN Firewalls voor het mkb

ZyXEL, leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang, introduceert een nieuwe reeks ZyWALL VPN Firewalls. De firewalls zijn speciaal ontwikkeld voor het mkb en zorgen ervoor dat bedrijfsdata worden beschermd.
De nieuwe ZyXEL ZyWALL serie ondersteunt IPv6 en is ten opzichte van de firewall prestaties van voorgaande modellen negen keer zo snel. De prestaties van de Virtual Private Network (VPN) zijn ruim vier maal zo snel als die van eerdere modellen. ZyXEL verwacht dankzij de nieuwe ZyWALL serie multi-core CPU’s prestaties te behalen tot 3.6 Gbps Firewall en 800 Mbps VPN doorvoersnelheid.
De nieuwe ZyWALL Firewalls van ZyXEL
SHA-2 encryptie
De ZyWALL serie beschikt over Secure Hash Algorithm 2 (SHA-2) VPN encryptie technologie. Ook zijn de firewalls uitgerust met dual Wide Area Network (WAN) failover en fallback support. Op het moment dat de hoofdverbinding wordt verbroken, schakelt de ZyWALL VPN Firewall automatisch over naar een backup connectie. Zodra de hoofdverbinding weer online is, wordt er weer teruggeschakeld.
De nieuwe ZyWALL serie biedt verder een auto-provisioned client-to-site IPsec VPN setup. Het zero configuration (zeroconf) remote access mechanisme moet het gebruik van VPN's vereenvoudigen. De ZyWALL zorgt voor een veilige BYOD (Bring Your Own Device) omgeving. De nieuwe ZyWALL appliances zorgen voor ongelimiteerd mobiel werken, dankzij de Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) VPN voor mobiele apparatuur die werkt op iOS, Android en Windows besturingssystemen.
Drie modellen
De ZyWALL serie bestaat uit drie modellen: de ZyWALL 110, ZyWALL 310 en ZyWALL 1100. De ZyWALL 110 biedt Stateful Packet Inspection(SPI) firewall doorvoersnelheden van 1000 Mbps, IPsec VPN doorvoersnelheden tot 300 Mbps, 60.000 gelijktijdige Network Address Translation(NAT) sessies, 100 gelijktijdige IPsec VPN tunnels en 25 gelijktijdige Secure Socket Layer (SSL) VPN tunnels.
De ZyWALL 310 levert SPI firewall doorvoersnelheden van 2000 Mbps, IPsec VPN doorvoersnelheden tot 500 Mbps, 100.000 gelijktijdige NAT sessies, 200 gelijktijdige IPsec VPN tunnels en 50 gelijktijdige SSL VPN tunnels. Wie hier niet voldoende aan heeft kiest voor de ZyWALL 1100. Deze firewall biedt SPI firewall doorvoersnelheden van 3600 Mbps, IPsec VPN doorvoersnelheden tot 800 Mbps, 500.000 gelijktijdige NAT sessies, 1.000 gelijktijdige IPsec VPN tunnels en 250 gelijktijdige SSL VPN tunnels.