Mobile Life Tour toont mogelijkheden voor optimale beveiliging met bestaande middelen

Novell, Kyocera en NetIQ organiseren de Mobile Life Tour. De bedrijven willen met de tour aantonen dat betrouwbare beveiliging van bedrijfsdata mogelijk is met bestaande middelen en zonder nieuwe investeringen. De tour is op 8 oktober in Utrecht.
Mobile Life Tour 2013
De tour vindt in zowel september als oktober plaats. In totaal doet de tour 26 steden verspreid over 14 landen in zowel Europa als Zuid-Afrika door de tour aan. Op 24 september is de Mobile Life Tour in Brussel en op 8 oktober dus in Utrecht.
Mobiele apparaten
"Doordat steeds meer mensen via mobiele apparaten toegang hebben tot bedrijfsnetwerken is de onrust op het gebied van beveiliging van bedrijfsdata gegroeid. We vinden het belangrijk dat gevestigde IT-infrastructuurleveranciers organisaties proactief steunen op het gebied van betrouwbare beveiliging van de IT binnen die organisaties, met name rond mobiliteit", aldus Dirk Schmidt, vice president en general manager van Novell EMEA. "Omdat veel organisaties te maken hebben met budgetbeperkingen, willen wij ervoor zorgen dat ze optimaal gebruik kunnen maken van bestaande investeringen om de productiviteit te verhogen en de beveiliging op organisatieniveau te behouden."
Oliver Kreth, general manager european marketing centre van Kyocera, bevestigt: "IT-beveiliging binnen organisaties heeft niet alleen betrekking op computers en mobiele apparaten, maar ook op documentoplossingen. Kyocera neemt deel aan de Mobile Life Tour om te laten zien dat documentoplossingen effectief kunnen worden geïntegreerd in IT-beveiliging, en mobiele printoplossingen in het bijzonder."
Duidelijke strategie
”Als organisaties hun gebruikers mobiele toegang willen geven tot applicaties en diensten, is een duidelijke strategie voor gebruikerstoegang en –beheer nodig”, zegt Ton Musters, VP NetIQ EMEA sales. “Door proactieve, reactieve en real-time controle zijn organisaties beter in staat hun beveiliging te optimaliseren. Uiteindelijk gaat het erom dat je altijd weet wie, wat, waar en wanneer doet en toegang heeft. Alleen dan is een organisatie ’in control’ en is mobiele productiviteit veilig realiseerbaar.”.