'Amerikaanse overheid gebruikte LulzSec om buitenlandse overheden aan te vallen'

De Amerikaanse overheid heeft de leider van het hackerscollectief LulzSec onder druk gezet overheidsdoelen aan te vallen. Hector Monsegur, ook bekend onder zijn pseudoniem Sabu, zou onder andere websites van buitenlandse overheden voor de Amerikaanse autoriteiten hebben aangevallen.
'Amerikaanse overheid gebruikte LulzSec om buitenlandse overheden aan te vallen'
Dit schrijft Jeremy Hammond, een voormalig lid van LulzSec, op zijn eigen blog. "Het is algemeen bekend dat Sabu is gebruikt om rechtszaken op te bouwen tegen een aantal hackers, waaronder tegen mij. Wat velen echter niet weten is dat Sabu ook door zijn 'begeleiders' is ingezet om het hacken van doelwitten die door de overheid zijn gekozen te faciliteren, waaronder een aantal websites die eigendom zijn van buitenlandse overheden", stelt Hammond.
"Wat de Verenigde Staten niet via juridische wegen kon bereiken, probeerde het via Sabu en daarmee ook via mij en mijn mede-verdachten op illegale wijze te bereiken", meldt de hacker. Hammond is van mening dat de wereld zich moet afvragen waarom de Amerikaanse overheid hackers inzet om de private netwerken van buitenlandse overheden binnen te dringen en waar deze informatie voor wordt gebruikt. Ook vraagt de hacker zich hardop af of iemand binnen de Amerikaanse overheid ooit hiervoor verantwoording zullen moeten afleggen.