BSA benoemt Victoria Espinel tot president en CEO

BSA | The Software Alliance benoemt Victoria Espinel tot president en CEO. Espinel start op 3 september 2013. Zij werkte hiervoor als de eerste coördinator voor Intellectual Property Enforcement in de Verenigde Staten onder de regering Obama.
Victoria Espinel
“Wij zijn erg enthousiast dat Victoria Espinel de BSA gaat leiden in een belangrijke fase van groei en evolutie in de software-industrie”, zegt Pascal Di Fronzo, voorzitter van de raad van bestuur van de BSA en senior vicepresident en General Counsel van Autodesk, Inc. “Espinel brengt een wereld aan ervaring en expertise van belangrijke issues mee op het snijvlak van handelsbeleid, markttoegang en bescherming van intellectuele eigendom. Zij heeft uitstekend werk gedaan in zowel democratische als republikeinse regeringen en werkte meest recent als de eerste coördinator voor Intellectual Property Enforcement in de Verenigde Staten. Daarvoor was ze Senior Counsel en Assistant United States Trade Representative voor intellectuele eigendom en innovatie. Zij heeft zich bewezen als een leider die het respect van beleidsmakers in de VS en daarbuiten heeft gewonnen. Zij zal een uitstekende belangenbehartiger van onze sector zijn.”
Victoria Espinel zegt over haar benoeming: “Ik kijk ernaar uit om samen met de leden van BSA te werken aan een omgeving waar technologie-innovatie kan blijven bloeien. Software zorgt voor groei en productiviteit in alle sectoren van de wereldwijde economie en het verrijkt het moderne leven. De BSA blijft een krachtige en effectieve belangenbehartiger van issues die cruciaal zijn voor de volgende groeifase van de industrie, nu snelle veranderingen in het digitale landschap zorgen voor nieuwe kansen en beleidsprioriteiten.”
Espinel werkte tot voor kort voor de regering van president Obama als de eerste coördinator voor Intellectual Property Enforcement in de Verenigde Staten. Deze functie heeft ze vanaf december 2009 bekleed nadat zij door de Senaat was benoemd. Espinel werkte eerder voor de regering Bush als Senior Counsel in the Office of the US Trade Representative en later als eerste Assistant Trade Representative voor intellectuele eigendom en innovatie. Zij werkte daarvoor als advocaat bij Covington & Burling in Londen en Washington (DC) en bij Sidley Austin in New York.
“Victoria Espinel wordt erkend als een vooraanstaand expert op het gebied van intellectuele eigendom en handelsthema’s. Niet alleen door de functies die ze bekleedde, maar ook omdat ze bekend staat als een goedgeïnformeerde, eerlijke en betrouwbare gesprekspartner”, zegt Di Fronzo. “Zij weet de balans te vinden in maatschappelijke belangen, nu technologie internationale markten blijft transformeren en onze digitale maatschappij vergroot. Zij zal een belangrijke rol spelen in de software-industrie als onze belangrijkste woordvoerder en belangenbehartiger.”