Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan cybercriminaliteit

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag voor het eerst aandacht aan cybercriminaliteit. De uitzending vraagt de aandacht voor ransomware, waarmee cybercriminelen de computer van slachtoffers in gijzelingen nemen en losgeld eisen. Dit meldt Pim Takkenberg, leider van de Team High Tech Crime, op Twitter.
Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan cybercriminaliteit
De uitzending gaat kijkers waarschuwen voor ransomware en leert hen dergelijke cyberaanvallen te herkennen. Daarnaast worden kijkers ook gevraagd mee te denken bij de opsporing van een cybercrimineel. Veel is nog niet duidelijk over de man die gezocht wordt. Opsporing Verzocht laat op Twitter alleen los dat het gaat om een man die '(ook) Nederlands spreekt'.
Team High Tech Crime meldt dat iedereen kan meehelpen bij het opsporen van de man. Hiervoor is geen kennis van computers noodzakelijk.