Check Point beschermt tegen zero day-aanvallen met ThreatCloud Emulation-dienst

Check Point Software Technologies introduceert Check Point R77, de nieuwste versie van zijn Software Blade-architectuur. Checkpoint stelt dat R77 op ruim vijfig punten is verbeterd. De architectuur is uitgerust met de nieuwe ThreatCloud Emulation-dienst Check Point HyperSpect, Check Point Compliance Software Blade, nieuw Central Device Management, verbeterd identiteitsbeheer dankzij RADIUS- integratie en verbeteringen aan het Check Point GAiA besturingssysteem.
Check Point Software Technologies
Onderzoekers schatten in dat er elke dag tussen de 70.000 en 100.000 nieuwe malware-varianten bijkomen, wat ook impact heeft op de beveiliging van bedrijfsnetwerken. Deze netwerken hebben volgens Checkpoint dan ook behoefte aan een combinatie van threat prevention-mogelijkheden, een snelle beveiligingsinfrastructuur en geautomatiseerde compliance-mogelijkheden. Check Point R77 brengt deze zaken samen op één platform.
Check Point ThreatCloud Emulation-dienst
Check Point’s ThreatCloud Emulation-dienst voorkomt infecties door onbekende dreigingen, nieuwe varianten van malware, gerichte aanvallen en advanced persistent threats (APT). De ThreatCloud Emulation-dienst inspecteert verdachte bestanden en bootst de werking van de bestanden na om te zien of ze zich verdacht gedragen. Als dat het geval is worden deze geblokkeerd.
Check Point HyperSpect
R77 is de eerste release die Check Point HyperSpect bevat. Dit is intelligente, adaptieve content inspectiefunctionaliteit die de prestaties van de hardware optimaliseert. Checkpoint stelt dat de prestaties hiermee tot 50 procent kunnen stijgen op alle high-end-platformen.
Check Point Compliance Software Blade
Check Point’s Compliance Software Blade is volledig beschikbaar in de R77 release. De Compliance Software Blade is geïntroduceerd in maart 2013 en biedt toegang tot ruim 300 security best practises. De oplossing houdt in de gaten of alle wijzigingen op het netwerk nog steeds voldoen aan alle compliancy-eisen en het beveiligingsbeleid van de organisatie.
De R77 Release is een gratis upgrade voor bestaande klanten. De kosten voor de ThreatCloud Emulation-dienst beginnen bij een maandelijks bedrag van 500 dollar voor 10.000 bestanden die gescand worden. R77 en ThreatCloud Emulation-dienst zijn vanaf 2 september 2013 wereldwijd beschikbaar via het partnerkanaal van Checkpoint.