Eerste McAfee Cyber Defense Center geopend in Dubai, voor klanten in EMEA

McAfee heeft in Dubai zijn allereerste Cyber Defense Center (CBC) geopend. Hiermee wil het bedrijf klanten in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) ondersteuning bieden bij incidenten, onderzoek doen en educatie bieden op het gebied van beveiliging.
McAfee
Met de opening van dit center versterkt McAfee zijn aanwezigheid in EMEA en kan het bedrijf organisaties in de regio beter adviseren over hoe zij hun bedrijfsmiddelen kunnen beschermen tegen cyberaanvallen. Het CDC-team bestaat uit experts met ruim 70 jaar gecombineerde expertise in het reageren op beveiligingsincidenten in zowel de publieke als de private sector.
Investeringen om cyberaanvallen te voorkomen
McAfee stelt dat regeringen in deze regio aanzienlijke investeringen hebben gedaan om cyberaanvallen te voorkomen en de impact ervan te minimaliseren. Het McAfee CDC zal in samenwerking met belanghebbenden zoeken naar nieuwe manieren om de bescherming verder te verbeteren.
“De toename in uitval van diensten ten gevolge van de activiteiten van hacktivisten, criminelen en terroristen heeft het thema ‘beveiliging’ boven aan de agenda gezet”, zegt Gert-Jan Schenk, president McAfee EMEA. “Organisaties moeten deze aanvallen effectief kunnen tegengaan, om de impact ervan te minimaliseren. En precies daarbij kan het CDC een belangrijke rol spelen, met deskundige en ervaren ondersteuning via het McAfee ecosysteem: Support, Labs en Professional Services.”
Strategische diensten
Het center gaat niet alleen ondersteuning bieden bij incidenten en aanvallen onderzoeken, maar ook strategische diensten aanbieden. Hierbij gaat het onder andere om het combineren van verschillende beveiligingslagen (Contextual Threat Intelligence), Open Source Intelligence Investigation, evaluatie van de DDoS-verdedigingsmaatregelen (DDoS Defense Assessments), forensisch onderzoek van aanvallen (Digital Forensics) en analyse van gerichte malware (Targeted Malware Threat Analysis).