Nieuwe Metasploit-modules maken bespioneren van Mac-systemen mogelijk

Nieuwe modules voor de populaire hackerstool Metasploit biedt de mogelijkheid de gebruikers van een Mac OS X-systeem te bespioneren. De modules maken het mogelijk de microfoon af te luisteren, de gebruiker via de webcam te bespioneren en toetsaanslagen op te slaan.
Metasploit
Metasploit is een tool om de beveiliging van netwerken en systemen te testen. De nieuwe modules zijn zogeheten 'post-exploit modules'. Dit betekent dat een hacker het systeem al moet zijn binnengedrongen voordat de modules ingezet kunnen worden. De modules heten 'OSX Capture Userspace Keylogger', 'OSX Manage Record Microphone module' en 'OSX Manage Webcam'.
De nieuwe Metasploit-modules geven beveiligingsexperts de mogelijkheid Mac-gebruikers te wijzen op de noodzaak van beveiliging en te demonstreren dat OS X-systemen niet immuun zijn voor cyberspionage.