Norman SecureBox maakt veilige data-opslag in de cloud

Veel bedrijven merken dat werknemers bedrijfsdocumenten naar onveilige cloud-diensten uploaden. Recente cijfers tonen aan dat maar liefst 71% van de werknemers geen acht slaat op de bedrijfsrichtlijnen/policy. Door werknemers veilige, eenvoudig te delen en controleerbare opslag als alternatief te bieden kunnen organisaties hierop inspelen en personeel stimuleren onveilige oplossingen niet te gebruiken. Beveiligingsbedrijf Norman lanceert daarom Norman SecureBox.
Norman
“Norman SecureBox laat bedrijven veilig, delen en synchroniseren en maakt een back-up van de bestanden en mappen. Veilige dataopslag is hard nodig in een wereld waarin informatie steeds breder gedeeld en toegankelijk gemaakt wordt en waar het aantal apparaten steeds maar groeit,” zegt Arne Uppheim, Product Director bij Norman Safeground AS.
Redundante datacenters
Norman SecureBox slaat alle gegevens op twee volledig redundante, fysiek discrete en veilige datacenters die in Europa staan. Gebruikers hebben hierdoor altijd toegang tot hun data, ook als één van de datacenters onverhoopt wordt uitgeschakeld door bijvoorbeeld een brand. Norman SecureBox creëert een aparte ruimte op de harde schijf van de gebruiker, genaamd “the vault” (“de kluis”).
Alle bestanden die zijn opgeslagen in de “vault” worden door een 256-bit encryptie (AES) beschermd. Wanneer de Norman SecureBox toepassing wordt gesloten wordt de kluis automatisch onzichtbaar en afgeschermd. Bestanden kunnen simpelweg naar de kluis worden gesleept, waarna zij automatisch worden versleuteld, geback-upt naar de cloud en beschikbaar worden gemaakt voor het delen met anderen. Bestanden die per ongeluk zijn gewist of bewerkt kunnen opnieuw worden geladen vanuit de back-up in de cloud.
Delen via link
Bestanden kunnen worden gedeeld door een link naar het bestand te verzenden naar de ontvanger. De ontvanger downloadt vervolgens de bestanden vanuit de Norman SecureBox cloud. Gebruikers kunnen ook veilig koppelingen (links) versturen naar hele mappen met hierin de bestanden. Deze links kunnen op verschillende manieren worden beschermd, met wachtwoorden, een limiet op het aantal toegestane downloads, een vervaldatum en melding van download acties.
Het bedrijf blijft eigenaar van de gegevens die zijn opgeslagen in Norman SecureBox. Beheerders kunnen toegang krijgen tot bestanden die werknemers in de cloud-oplossing hebben opgeslagen. Het bedrijf kan daarnaast gebruik maken van gedeelde mappen.