'ICT-netwerken zijn de afgelopen tijd steeds kwetsbaarder geworden'

Een toename van complexiteit, gebruik van persoonlijke en zakelijke applicaties op de werkvloer, verandering van toegang methodes en nieuwe vormen van hacking, virussen en cybercriminaliteit zorgen ervoor dat ICT-netwerken de afgelopen tijd kwetsbaarder zijn geworden. Veel organisaties beraden zich daarom om hun security beleid en strategie aan te passen. Dit stelt WeSecure.
WeSecure
Netwerksegmentatie wordt volgens Sebastiaan Kors, Sales Manager bij WeSecure, steeds vaker op de agenda gezet. Kors stelt dat netwerksegmentatie een cruciaal onderdeel kan zijn voor de uitvoering van een effectieve beveiligingsstrategie om de risico's en gevolgen van aanvallen op het netwerk te verminderen.
Zero Trust model
Het basisconcept van netwerksegmentatie is gebaseerd op het Zero Trust model van onderzoeker John Kindervag. Het idee hiervan is om de beveiliging dichter naar de data toe te brengen en alle toegang tot de data op een veilige manier te ontsluiten via een netwerksegmentatie gateway. WeSecure maakt netwerksegmentatie mogelijk met behulp de nieuwste generatie firewalls van Palo Alto Networks. WeSecure is een partner van Pal Alto Networks.
Palo Alto Networks heeft een netwerk security platform geïntroduceerd die organisaties de mogelijkheid biedt hun netwerk effectief te segmenteren. Palo Alto Networks heeft daarnaast drie oplossingen geïntroduceerd waarmee een IT-afdeling security policies kan creëren: Content-ID, User-ID en App-ID. Deze security policies classificeren het netwerkverkeer op basis van een applicatie, gebruiker en content. Hierdoor krijgt de IT-afdeling een compleet overzicht en controle van elk netwerk segment.