Sophos sluit distributieovereenkomst met Avnet

Sophos maakt bekend een distributieovereenkomst te hebben gesloten met Avnet Technology Solutions. Avnet treedt per direct op als distributeur van de Network Protection-, Enduser Protection- en Server Protection-producten van Sophos. Ook is Avnet benoemd tot Authorized Training Center, waarmee het bedrijf een belangrijke rol speelt bij de opleiding van partners van Sophos.
Sophos sluit distributieovereenkomst met Avnet
De overeenkomst met Avnet betekent een forse uitbreiding van het distributiekanaal van Sophos. Resellers van Sophos-producten kunnen nu terecht bij vijf distributeurs. Door deze uitbreiding is Sophos beter in staat nieuwe partners te ondersteunen en kan het bedrijf het marktaandeel verder uitbreiden.
Authorized Training Center
"Binnen ons partnerprogramma stellen wij certificeringen verplicht, dit is een van de taken van onze distributeurs. Avnet is de juiste partij om ons daarbij te helpen. Avnet is niet alleen een bekende distributeur met een groot partnerlandschap, maar ook een partij met enorm veel kennis op met name technisch gebied. Avnet heeft nu al gecertificeerde medewerkers in dienst die klassikale Sophos-trainingen kunnen geven", aldus Seth van der Meer, Channel Director Benelux bij Sophos.
"De voornaamste doelstelling is om nieuwe partners voor Sophos op te tekenen, en dan met name partners die zich richten op de ‘mid-sized’ bedrijven. Dat is ook meteen het segment waar Sophos heel goed bij past. Sophos is een aantrekkelijke partij voor partners die op zoek zijn naar een gunstig geprijsd alternatief voor de beveiligingsoplossingen van de huidige leveranciers in het security portfolio. Sophos voegt bovendien producten aan ons portfolio toe die ons aanbod op security vlak compleet maakt door het toevoegen van content security en antivirus op endpoint niveau", zegt Jeroen Houtsma, Sales Manager bij Avnet Technology Solutions.