John McAfee kondigt oplossing aan om NSA buiten de deur te houden

John McAfee, oprichter van het beveiligingsbedrijf McAfee, kondigt Decentral aan. Decentral is een oplossing waarmee internetgebruikers inlichtingendiensten als de NSA buiten de deur kunnen houden. Gebruikers kunnen een router aanschaffen waarmee zij een eigen privaat netwerk kunnen opzetten. Dit moet de privacy van internetgebruikers vergroten.
John McAfee's Decentral moet geheime diensten als de NSA buiten de deur houden
Het privaat netwerk dat met D-Central wordt opgezet is niet met het internet verbonden en kan dus niet zo maar worden gehackt. Het netwerk is voorzien van een nieuwe encryptie, die de identiteit van gebruikers afgeschermd. McAfee claimt dat deze versleuteling niet door de NSA gekraakt kan worden. De encryptie moet dan ook voorkomen dat geheime diensten de identiteit en de locatie van gebruikers kunnen achterhalen.
De oplossing wordt op dit moment nog ontwikkeld en is nog niet beschikbaar. McAfee kondigt alvast aan zich niet uit het veld te zullen slaan door een verkoopverbod in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. "Als de Amerikaanse overheid de verkoop verbiedt, verkoop ik de oplossing in Engeland", zegt McAfee tegen San Jose Mercury News.