Kroll Ontrack opent twee extra Europese datacenters voor ediscovery

Kroll Ontrack, leverancier van producten en diensten voor data recovery, datamanagement en ediscovery, opent twee extra Europese faciliteiten voor ediscovery. Daarnaast kondigt het bedrijf de beschikbaarheid aan van Ontrack Onsite, een nieuwe ediscovery-oplossing die binnen de firewall van een organisatie kan draaien.
Kroll Ontrack
De oplossing geeft bedrijven de mogelijkheid om data te processen en hosten voor ediscovery binnen Europa, het eigen land of binnen de IT infrastructuur van het bedrijf zelf. Bedrijven kunnen hierdoor aan de ediscovery verplichtingen voldoen, terwijl zij tegelijkertijd de beveiliging en de data privacy waarborgen.
Electronic discovery
Electronic discovery is het identificeren, verzamelen en produceren van elektronisch opgeslagen informatie (ESI) voor de opbouw van een dossier. Eletronic discovery wordt ingezet bij onder andere fraude & interne compliance onderzoeken, mededingingsonderzoeken en rechtszaken. ESI omvat onder meer e-mails, documenten, presentaties, databases, voicemails, audio- en videobestanden, social media en websites.
Kroll Ontrack stelt klanten in staat dit via een veilige online verbinding on-demand te doen in de nieuwe faciliteiten in Duitsland en Frankrijk. Als het gaat om zaken waarbij de privacygevoelige en vertrouwelijke data het bedrijf niet mag verlaten, biedt Kroll Ontrack Onsite, een autonome onsite oplossing voor ediscovery.
Conflict tussen privacy en ediscovery
“Het conflict tussen privacywetgeving en ediscovery-verplichtingen binnen Europa zorgt voor extra complexiteit, risico’s en kosten in het ediscovery-proces. De alom aanwezige bedreigingen door cyberaanvallen en datalekken heeft bedrijven kritischer gemaakt en sommige bedrijven wensen complete controle over hun data en intellectuele eigendom”, zegt Jaap Jan Visser, country manager Nederland bij Kroll Ontrack. “De twee nieuwe datacenters in Duitsland en Frankrijk zijn een aanvulling op onze secure datacenter faciliteiten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan. En als de data van een klant de organisatie niet mag verlaten, kunnen we een oplossing achter de firewall bieden.”
De nieuwe datacenters in Duitsland en Frankrijk openen respectievelijk eind januari 2014 en in het voorjaar van 2014. De onsite oplossing kan snel ingezet worden in ieder land en op iedere locatie met behulp van hardware, software en technische ondersteuning van Kroll Ontrack.