Scholieren omzeilen beveiliging van educatieve iPad's

Allerlei scholen verstrekken iPad's aan scholieren om hen met behulp van het apparaat te kunnen onderwijzen. Zo gebruiken alleen in de Amerikaanse stad Los Angeles al zo'n 640.000 scholieren een iPad op school. Scholen kunnen scholieren allerlei beperkingen opleggen in het gebruik van de iPad. Een aantal scholieren is er echter in geslaagd deze beveiliging te omzeilen. Apple werkt aan een update.
Scholieren omzeilen beveiliging van educatieve iPad's
All Things D meldt dat scholieren erin zijn geslaagd de beveiliging van iOS 7 te omzeilen. De scholieren hebben waarschijnlijk het profiel op hun iPad verwijderd en simpelweg een nieuw profiel aangemaakt. De beperkingen worden hierdoor opgeheven.
Beperkt toegang tot websites
Scholen kunnen onder andere bepalen welke websites scholieren wel of niet mogen bezoeken. Onderwijsinstellingen geven hierbij specifieke websites op die scholieren mogen bezoeken. Websites die niet op de lijst voorkomen zijn onbereikbaar. Deze beveiliging is door de scholieren gekraakt.
Apple werkt op dit moment aan een oplossing die het omzeilen van de beveiliging onmogelijk moet maken. Het bedrijf verwacht het lek binnen een maand te hebben gedicht.