Nieuwe oplader scant smartphones op malware

Een nieuwe oplader voor smartphones scant de apparaten automatisch op malware. De oplader is ontwikkeld door Kaprica Security, dat stelt dat de oplossing een softwarematige virusscanner kan vervangen. De oplader zou in tegenstelling tot softwarematige virusscanners niet door malware om de tuin kunnen worden geleid.
Nieuwe oplader scant smartphones op malware
Malware kan in sommige gevallen de scanresultaten van virusscanner-apps onderscheppen en vervalsen. Kaprica Security zegt tegen Technology Review dat dit met zijn Skorpio-oplader niet mogelijk is. De oplader zou dan ook een betrouwbaardere bescherming bieden dan softwarematige virusscanners. De oplader wordt op de markt gebracht door accessoirefabrikant Belkin.
Automatisch scannen op malware
De Skorpio-oplader scant automatisch iedere smartphone die op de oplader wordt aangesloten. Zodra een probleem wordt gedetecteerd en wordt de gebruikers door een rood knipperend lampje gewaarschuwd. Indien de gebruiker dit heeft ingesteld kan de oplader de smartphone automatisch herstellen naar een eerder opgeslagen en vertrouwde versie van het besturingssysteem.
De oplader moet rond de jaarwisseling te koop zijn. Het apparaat wordt naar verwachting beschikbaar voor 65 dollar. Gebruikers moeten daarnaast een abonnement afsluiten om de Skorpio te kunnen gebruiken. Dit abonnement kost naar verwachting 3 tot 4 dollar per maand.