Dieven vervolgd voor stelen van broncode van Nederlandse beurshandelaar

Drie mannen zijn in de Amerikaanse staat New York officieel in beschuldiging gesteld van de diefstal van de broncode en bedrijfsgeheimen van een Amsterdamse beurshandelaar. Twee van de drie mannen zijn voormalig medewerkers bij het gedupeerde bedrijf Flow Traders.
Dieven vervolgt voor stelen van broncode van Nederlandse beurshandelaar
Webwereld meldt dat de mannen volgens het openbaar ministerie in het New Yorkse district Manhattan tussen augustus 2011 en augustus 2012 de broncode van Flow Traders zouden hebben gestolen. Ook zouden de voormalig medewerkers bedrijfsgeheimen waaronder bedrijfsstrategieën hebben ontvreemd.
Flow Traders wil inhoudelijk niets loslaten over de zaak, aangezien het bedrijf bang is hiermee het proces van de openbaar aanklager in de wielen te rijden. Het bedrijf laat echter wel weten op dit moment zelf geen aanklacht tegen de drie te hebben lopen. Het proces is dus een initiatief van het openbaar ministerie.