Tor-ontwikkelaars werken aan anonieme chatdienst

De ontwikkelaars achter het anonimeringsnetwerk Tor werken aan een chatprogramma waarmee gebruikers anoniem kunnen chatten. Het chatprogramma wordt toegevoegd aan de Tor Browser Bundle, waarmee met één druk op de knop anoniem kunnen surfen.
De ontwikkelaars achter het anonimeringsnetwerk Tor werkt aan een anonieme chatdienst
De Tor Browser Bundle bestaat uit Firefox en de Tor-software. De software is vooraf geconfigureerd, waardoor gebruikers zelf niets hoeven in te stellen. Gebruikers schakelen simpelweg de Tor-software in en kunnen anoniem surfen. Hier wordt nu dus ook de mogelijkheid om anoniem te chatten aan toegevoegd.
Standaard versleuteld
De communicatie van gebruikers wordt beveiligd door gesprekken standaard te versleutelen. Deze versleutelde gegevens worden vervolgens via het Tor-netwerk verzonden, wat moet garanderen dat de gebruikers anoniem blijven. De software moet samenwerken met een flink aantal bestaande chatdiensten.
Het anonieme chatprogramma draagt de naam Project Attentive. Het project is in juni van start gegaan en is naar verwachting in ieder geval tot mei 2015 in ontwikkeling. Het anonieme chatprogramma wordt gebaseerd op een bestaande chatapplicatie, al is het niet duidelijk welke software de ontwikkelaars willen gebruiken.