Avira lanceert gratis virusscanner voor iPhone en iPad

Avira introduceert een gratis virusscanner voor de iPhone en iPad. De app stelt gebruikers in staat te controleren of hun Apple-smartphone of -tablet besmet is met malware.
Avira Mobile Security
Avira Mobile Security is continu actief op de iPhone en iPad. De software scant de apparaten voortdurend op kwaadaardige processen en biedt gebruikers de mogelijkheid hun apparaat te laten scannen. De software controleert daarnaast of het besturingssysteem van de iPhone of iPad volledig up-to-date is. Indien dit niet het geval is krijgen gebruikers het advies de nieuwste software te installeren.
Jailbreak
Avira Mobile Security controleert daarnaast of de iPhone of iPad gejailbreakt is, waardoor gebruikers ook vanaf bronnen buiten de App Store apps kunnen downloaden en installeren. Dit aangezien veel malware een jailbreak vereist om zijn werk te kunnen doen. De app beschikt ook over features waarmee actie kan worden ondernomen indien de iPhone verloren of gestolen wordt.
De beveiligingsapp van Avira biedt gebruikers daarnaast een aantal handige features waarmee zij hun apparaat kunnen optimaliseren. Zo helpt Avira Mobile Security het batterijverbruik van de iPhone of iPad te optimaliseren, waardoor de batterijduur wordt vergroot. Ook kijkt de software naar opslagruimte op de apparaat.