WatchGuard maakt big data op cloudnetwerken inzichtelijk

WatchGuard Technologies lanceert WatchGuard Dimension, een oplossing die organisaties inzicht geeft in de actuele beveiliging van de data die hun IT-netwerken genereren. De oplossing helpt prioriteiten te stellen in deze grote hoeveelheid data.
WatchGuard Technologies
De oplossing WatchGuard Dimension geeft inzicht in de beveiliging van publieke en private cloud-netwerken. De 'zero-install'-toepassing bestaat uit meerdere tools voor het inzichtelijk maken en rapporteren van zowel IT-beveiligingsproblemen als trends. Kwetsbaarheden die worden aangetroffen worden geïsoleerd, wat netwerkbeheerders in staat stelt sneller actie te ondernemen en security policies uit te voeren.
UTM-platform
De nieuwe beveiligingsoplossing wordt standaard meegeleverd met het Unified Threat Management (UTM)-platform van WatchGuard. De toepassing bestaat uit een Executive Dashboard, dat een overzicht geeft van alle netwerkactiviteiten binnen de cloud van het bedrijf. WatchGuard Dimension kan ruim 70 verschillende rapportages verzorgen, die verschillende niveau's van details weergeven. De rapporten zijn hierdoor geschikt en interessant voor mensen op verschillende functieniveaus.
WatchGuard Dimension biedt ook een hierärchische TreeMap. TreeMap filtert het netwerkverkeer via virtualisatie. Hierdoor is de belangrijkste informatie over actieve gebruikers en verbindingen in één oogopslag af te lezen. De Global ThreatMap geeft gebruikers inzicht in bedreigingen per regio. De informatie wordt op een wereldkaart gepresenteerd.
Logbestanden vol data
'Overal ter wereld horen we van netwerkbeveiligingsexperts dat ze verdrinken in logbestanden vol met data', zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux. 'Het kost ze veel tijd om de belangrijkste gebeurtenissen op hun netwerken te achterhalen en er de juiste acties op te nemen.'