Snapchat blijkt ongeopende content soms te moeten delen met autoriteiten

Snapchat is een dienst waarmee gebruikers foto's en video's kunnen delen. Zodra de content door de ontvanger is geopend wordt deze automatisch verwijderd. De dienst lijkt hierdoor heel veilig. In sommige gevallen blijkt het voor juridische instanties echter toch mogelijk ongeopende bestanden op te vragen en in te zien.
Snapchat
De ontwikkelaars van Snapchat melden op hun blog dat zij in sommige gevallen snaps, zoals de via Snapchat gedeelde content wordt genoemd, moeten overdragen aan de autoriteiten. Dit gebeurt alleen als een overheidsinstantie met een gerechtelijk bevel content opvraagt. Het overdragen is echter alleen mogelijk als de snap niet door de ontvanger is geopend, aangezien geopende content automatisch van de servers van Snapchat wordt verwijderd.
Gebruikers hebben daarnaast de mogelijkheid een snap die zij ontvangen te delen in Stories, een soort timeline. De snaps die hier gedeeld zijn blijven 24 uur zichtbaar. Gedurende deze periode zijn ook deze snaps opgeslagen op de servers van Snapchat en kunnen dus eveneens worden opgevraagd door de autoriteiten.