Nederland organiseert vierde internationale cyberconferentie

Nederland organiseert de vierde internationale cyberconferentie. De conferentie staat voor 2015 op de planning. Digitale veiligheid staat tijdens de conferentie centraal.
Nederland organiseert vierde internationale cyberconferentie
De internationale cyberconferentie wordt georganiseerd door de ministeries van Buitenlandse Zaken en Justitie. Oud-minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal is door het Nederlandse kabinet gevraagd speciale vertegenwoordiger voor de cyberconferentie te worden.
Internationaal platform
De cyberconferentie is in 2011 voor het eerste georganiseerd door de Britten. De bijeenkomst is bedoeld als een internationaal platform waar gediscussieerd kan worden over de digitale wereld. De conferentie moet overheden samenbrengen en leiden tot gemeenschappelijke standpunten. Dit moet cyberbeveiliging en de aanpak van cybercriminaliteit verbeteren.
De kabinet ziet de conferentie als kans de positie van Nederland als kennisland te verstevigen. Naast de Britten organiseerde eerder ook Hongarije en Zuid-Korea de bijeenkomst.