'Twitter gaat direct messages versleutelen'

Twitter wil zijn direct messages voortaan versleuteld gaan verzenden. Dit moet de feature van Twitter populairder maken bij gebruikers. Dit melden althans anonieme bronnen aan The New York Times. All Things D meldt dat de nieuwe beveiligingstechnieken worden geïntroduceerd in een geheel vernieuwde variant van Twitter.
Twitter
De nieuwe beveiligingsmaatregelen worden door Twitter geïntroduceerd als reactie op de onthulling die voormalig NSA-medewerker Edward Snowden heeft gedaan. De maatregelen moeten dan ook tegengaan dat geheime diensten zoals de NSA met communicatie via direct messages kunnen meelezen.
Cyberspionage
Allerlei bedrijven blijken door de NSA actief te worden bespioneerd. Denk hierbij aan internetbedrijven als Google, maar ook aan sociale netwerken als Facebook. Twitter is tot nu toe niet genoemd in de onthullingen over de spionage-activiteiten. Twitter heeft een zeer open karakter, aangezien tweets voor iedereen inzichtelijk zijn.
De direct messages zijn dan ook de enige sectie van het sociale netwerk dat wel afgeschermd is voor anderen. Twitter wil nu dus meer aandacht gaan besteden aan de beveiliging van deze functie.